Zomer in Saalbach Hinterglemm

 

>> Gallery - Impressions Saalbach Hinterglemm in summer <<

-----------------------

 

 

Beleef de bergwereld en geniet van de natuur:
Speelse vakanties in Saalbach Hinterglemm

Groot toneel voor actieve mountainbikers en wandelaars, genietende natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen – Saalbach Hinterglemm biedt in de zomer voor elke vakantiewens het passende aanbod. 

Het onvergelijkelijke panorama van de Hohe Tauern tot aan de Leogangse Steinbergen begeleidt de wandelaars overal door de bergwereld van het Glemmdal. Daar, waar in het koude jaargetijde ski- en snowboardfans thuis zijn, wachten in de zomer 400 km gemarkeerde wandelpaden op wandelaars en op alpiene bergfreaks.

 

Vier kabelbanen brengen groot en klein krachten sparend een stukje dichter naar de hemel – direct naar het uitgangspunt voor talrijke bewegwijzerde wandelpaden. Twaalf gemarkeerde en in eigen beheer als kaartmateriaal uitgegeven loop- en Nordic Walking-routes met een totale lengte van 71,4 kilometer lokken gasten met sportieve ambities naar het Glemmdal.

Meer dan 180 km mountainbikepaden, avontuurlijke singletrails en de adidas Freeride zorgen ervoor dat je in Saalbach Hinterglemm het grootste mountainbike-plezier van Europa beleeft. Of het nu om korte tochten of zware marathonroutes, moeilijke singletrails of adembenemende downhills gaat - hier vinden beginners, gevorderden en professionals altijd een geschikt parcours.

Bij het kopen van een enkeltje is het mountainbike-transport inbegrepen.

Circa 30 beheerde almhutten zorgen niet alleen voor culinaire lekkernijen bij een bergtocht, tijdens de almzomer in Saalbach Hinterglemm wordt er onder het genot van de regionale burgermanspot ook gezorgd voor vakkundig spelende lokale volksmuziekgroepen en de hutbazen toveren smakelijke specialiteiten van Pinzgau op tafel.

Meer dan 100 evenementen ronden het zomeraanbod in Saalbach Hinterglemm perfect af. Naast grote events als de Harley Davidson Biker Mania en de World Games of Mountainbiking staan er op de evenementenkalender een groot aantal feesten, concerten en markten; altijd met het doel gasten en plaatselijke bewoners gezamenlijk te laten vieren.

________________________________________________


Montelino's avonturenpad op de Kohlmais

Tussen het berg- en tussenstation van de Kohlmais-kabelbaan liggen er veel leuke spelstations op je te wachten. Houd je van verhalen en fantastische avonturen? Duik dan in het wonderbaarlijke verhaal van de kleine clown "Montelino" die niet meer kon lachen ... Hoe dat zo kwam? We verraden het in het kort: Montelino verwaarloosde zijn vrienden en speelgoed...  op een dag waren al zijn vrienden verdwenen en zijn speelgoedkist was leeg. Daar werd de kleine clown Montelino vreselijk verdrietig van en hij kon niet meer lachen. Dan is er dringend hulp nodig! Grijp een lege speelgoedkist en volg de wijze uil, klim in de gondel, ga omhoog naar boven naar de top van de Kohlmais, ren door het bos en de weilanden en zoek de vrienden en het speelgoed. Beleef een avontuur met spel en plezier op de toverberg. Lukt het je om de vrienden en het speelgoed van Montelino te vinden?
De Berg Kodok

Herken de tekens en vind de tovermuts van de clown. De kobold Kodok heeft de muts gestolen! Bij 10 avontuurlijke speelstations moet je handigheid, kennis en moed bewijzen, want alleen op die manier ben je de gemene kobold Kodok de baas en kun je de muts naar de clown terugbrengen. De avonturenpas, waarin je je tekencode in kunt vullen, is bij het ticket voor de lift inbegrepen.
Schnitza's houtpark

Wat er van hout allemaal gemaakt kan worden, kom je te weten in Schnitza's houtpark. Want hier wordt met hout gespeeld en gebouwd. Hier beleef je hout! De kinderen van de generatie Xbox en PlayStation ontdekken hier spelenderwijs wat het oermateriaal hout te bieden heeft en hoe leuk je daar mee spelen kunt.

Educatief wandelpad aan het boveneinde van het dal 

 • tocht met het boemeltreintje (Talschlusszug)
 • het wandelen in de Alpen wordt aanschouwelijk getoond en in de groep geoefend
 • veilig klimmen/optreden in het terrein
 • tips en trucs
 • aanwijzingen en verhalen rond flora en fauna in het kader van onze gratis begeleide wandelingen of zelfstandig

Gezinswandelingen

Gratis begeleide gezinswandelingen worden in het kader van het wandelwekenprogramma aangeboden.

Sprookjesbos

 • hypermoderne rondweg die betovert
 • Hinterglemm - richting afsluiting van het dal (voor de tennisbaan links)
 • veel sprookjesfiguren en passende verhalen/vertellingen
 • bewegwijzering langs de hele route
 • gratis toegang!
 • bezoek onze kinderspeelplaats
Käpt'n Hook recreatiebad

Plezier voor groot & klein gegarandeerd! In Saalbach wachter er In het nieuwe openluchtzwembad "Käpt'n Hook" reuzenglijbanen op je en een heleboel actie.
Teufelswasser ('Duivelswater')

Bij de afsluiting van het dal valt er een grappig-spannend wateravontuur te beleven. Bij Teufelswasser (een soort beek met hindernissen, waterrad, sluizen en andere speelmogelijkheden) kan het vloeibare element worden beleefd, kan er worden gespeeld en kun je vooral met al je zintuigen poedelen!________________________________________________

 

Mountainbikin

Duizend-en-een-mogelijkheden – Met het routenet van de top-3 mountainbike-regio's in Pinzgau draaien mountainbikers op volle toeren.

De top-3 voor mountainbikers: Saalbach Hinterglemm – Leogang Saalfelden – Zell am See Kaprun. Pinzgau in het Salzburger Land is het grootste mountainbike-gebied van Oostenrijk.

De topregio's Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang en Zell am See Kaprun vormen hier het mountainbike-mekka van de Alpen - meer dan 720 km mountainbike-wegen, 480 km fietspaden in het dal, avontuurlijke singletrails, vijf comfortabele kabelbanen met mountainbike-transfer en twee mountainbike-parken vol actiemogelijkheden maken dit gebied tot de regio met het grootste mountainbike-plezier van Europa.

Adembenemend of op de zachtzinnige toer: Voor de toerbikers staat een waar eldorado aan uitgezette mountainbike-routes ter beschikking, op alle niveaus – van „genoeglijk & gezellig“ tot „vol actie & uitdagend“. Of het nu om korte hoogtetochten met panoramagenot, voor wereldkampioenschappen geschikte marathonroutes, XXL-tochten, moeilijke singletrails of adembenemende downhills gaat - hier vinden beginners, gevorderden en professionals altijd een geschikt parcours.

Mountainbike-vriendelijke hutten: Meer dan 30 beheerde hutten garanderen culinaire verzorging onderweg en enkele daarvan zijn zelfs onderscheiden met het predikaat „Mountainbike-vriendelijke hut“. Waar mountainbikers dat bordje zien, zijn er niet alleen speciale mountainbiker-menu's, maar is er ook hulp bij pech onderweg - reservebanden en -jassen, reparatiemateriaal, pomp & co helpen bij "klein ongerief“


JOKER CARD

 

You will receive your JOKER CARD from your landlord when you arrive in resort. Your JOKER CARD is valid for the duration of your stay. Besides exclusive partners which offers you can use free of charge, many bonus partners offer attractive reductions for JOKER CARD holders.

THE JOKER CARD 2020

The JOKER CARD is included with all partner accommodations for the period from May 29th to October 26th 2020 and allows free use of up to eight gondolas and access to the region's most popular attractions. In addition, JOKER CARD holders benefit from attractive discounts on bike tickets for Austria's largest bike region with up to eight gondolas in Saalbach Hinterglemm and the Epic Bikepark Leogang as well as bonus partners throughout the Salzburger Land.

6 INSTEAD OF 4 GONDOLAS IN SUMMER OPERATION

In summer 2020, two additional gondolas will be put into regular summer operation. In addition to the new 12er KOGEL gondola built in 2019, the Westgipfelbahn and the Schattberg Sprinter are in operation, thus opening up the Schattberg Ostgipfel - Westgipfel - Zwölferkogel axis.

Reiterkogelbahn
Kohlmaisbahn
Schattberg X-press
12er KOGEL
Schattberg Sprinter
Westgipfelbahn
29.5.-26.10.2020 29.5.-4.10.2020 11.6.-27.9.2020 11.6.-27.9.2020 11.6.-27.9.2020 11.6.-27.9.2020

CHANGES AS OF SUMMER 2020

From summer 2020 there will be a change in the JOKER CARD model regarding bike transport. Specifically, from 2020, two uses per day of any gondola in Saalbach Hinterglemm or Leogang including bike transport will be possible. For unlimited biking fun, JOKER CARD holders benefit from a 30% discount on all bike tickets of Austria's largest bike region with up to eight gondola lifts in Saalbach Hinterglemm and the Epic Bikepark Leogang.

The JOKER CARD benefits as of Summer 2020
 • Unlimited use of up to 6 gondolas in Saalbach Hinterglemm
 • Daily one-time use of up to 2 gondolas in Leogang
 • 2 x daily free bike transport at any gondola lift in Saalbach Hinterglemm or Leogang
 • Biking without limits in Austria'a largest bike region: 30% discount on all bike tickets for unlimited use incl. bike transport with up to 8 gondolas in Saalbach Hinterglemm and the Epic Bikepark Leogang
 • Adventure for kids: Mount Kodok, Montelino‘s Adventure path, devil's water, motivity path, Kids Hiking Challenge, summit playgrounds
 • Unlimited admission to the Käpt‘n Hook outdoor pool
 • Unlimited use of the noddy train at the end of the valley
 • Unlimited use of the public transport (busses and trains) in Saalbach Hinterglemm and the whole Pinzgau district
 • Up to 10 guided hikes a week - operated by the tourist board
 • Unlimited use of the crazy golf facilities in Saalbach and Hinterglemm
 • Unlimited use of the tennis courts (indoor and outdoor) in Saalbach and Hinterglemm (reservation by phone required)
 • Free entrance to the local museium
 • Additionally, JOKER CARD holders benefit from several reductions at bonus partners 

All other attractive benefits of the JOKER CARD remain as usual.